About

In juni 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hoges(M)Mariella_Rabarber_liggend (makersfoto)chool voor de Kunsten Utrecht als theatermaker. De afgelopen jaren ben ik op verschillende manieren betrokken geweest bij maakprocessen: als maker, regie-assistent, speler, coach, educatie, dramaturg en casting.

Ik maak voorstellingen vanuit een maatschappelijk geƫngageerde gedachten zonder hier teveel uitspraak over te doen.

Het live aspect vind ik een belangrijk gegeven van het medium theater. Het publiek, samen met de acteurs en voorstelling in een ruimte. In mijn werk zoek ik naar vormen die hier gebruik van maken. Ik zoek naar de absurditeit in herkenbare dingen en vervorm deze. Ik speel graag met de perceptie en verwachtingen van het publiek. Ik maak de actualiteit voelbaar door het publiek in het hier en nu in de (theatrale) situatie te betrekken. Het publiek moet op het puntje van de stoel zitten en zich op hun gedachtes betrapt voelen.

De komende jaren wil ik onderzoek blijven doen naar het activeren van het publiek in het theater. Ik wil mijn ervaringen en kwaliteiten uitbreiden en elke nieuw project op het gebied van regie, maken en assistentie aangrijpen. Dit wil ik o.a. doen door vakken te volgen aan de universiteit en een master regie, dramaturgie of media. Daarnaast wil ik meewerken en meelopen bij andere makers en gezelschappen. Ik wil mijzelf ontwikkelen tot zelfstandig maker met een vast team maar wel flexibel in werkplekken en samenwerkingen.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren