HKU

Tijdens mijn afstudeerjaar aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht profileerde ik mijzelf als een theatermaker die zich beweegt tussen het professionele theatercircuit en het amateurlandschap. Dit deed ik door als regie-assistent stage te lopen bij het Ro Theater. Ik wil nog veel leren van verschillende maakprocessen en werk zorgvuldig en betrokken.

Daarnaast liep ik stage en werk ik bij Wunderbaum. Hier werd het professionele en niet-professionele gecombineerd. Mensen die nog nooit eerder op het toneel stonden, staan plots in een professionele voorstelling. Deze casting, begeleiding en regie vind ik leerzaam: de kwaliteit van de voorstelling staat hierin bovenaan.

Tijdens het maken van mijn afstudeervoorstelling en schrijven van mijn onderzoek gebruikte ik deze ervaringen. Ik interesseerde mij hier ook voor de inhoud van de voorstellingen: actuele thema’s overbrengen op een publiek door middel van verschillende vormen. Op welke manieren dit kan en waar de aanknopingspunten zitten voor een publiek, zijn voor mij vragen van waaruit ik mijn voorstelling en onderzoek gestart ben. Hierdoor ontstond een vorm experiment waar ik de komende jaren mee verder wil.

Zie mijn Curriculum Vitae voor meer HKU projecten en andere ervaringen.

Curriculum Vitae Mariella 2016