Festivalvoorstelling – Mekkert

25505476380_10edb1d519_o

Werkzaamheden: regie.

Voor het Café Theater Festival 2016 maakte en regisseerde Mariëlla de voorstelling TG BOK Mekkert. Ze maakte deze voorstelling met Niek Dekker (ArtEZ), Ferry Kruiswijk (ArtEZ), Ruben van Lent en Marjon Moed (Codarts). Ieder bracht zijn eigen ervaring en kennis mee in het maakproces, wat zorgde voor een inspirerende en enthousiaste groep jonge makers bij elkaar.

Mekkert is een absurde montage voorstelling gemaakt om gespeeld te worden in het café. Een voorstelling over klagen tot je te niet meer kunt, over de strijd tussen positiviteit en negativiteit.

Dit is een oproep aan mensen die altijd in de file terecht komen. Die te vaak slecht weer hebben. Of juist een snikhete zon. Die verschrikkelijke collega’s hebben. En een rot baan. Mensen met toevallig altijd luidruchtige buren. Of buren met een grotere tuin. Die vinden dat de caissière te sloom is. Hun boodschappen te duur. Hun eten dieronvriendelijk, chemisch of te vol met gluten. Die vinden dat de minister-president een lapzwans is. Dat Nederland lelijk, te vol, te duur en te gedigitaliseerd is. Dit is een oproep voor mensen die altijd in een bomvolle trein zitten.

Wees welkom en lucht uw hart. Laat u meenemen in een herkenbaar relaas van alle dagelijkse problemen. Er is genoeg ruimte om na te klagen. Verwacht veel negativiteit in een spannende, energieke vorm.

Met:
Niek Dekker
Ferry Kruiswijk
Ruben van Lent
Marjon Moed