Ro Theater/Theater Rotterdam

unpleasant_surprise_01_c_sanne_peper

Werkzaamheden: regieassistentie.

Tijdens het seizoen 2014-2015, 2015-2016 en 2016-2017 was Mariëlla werkzaam als regieassistent bij drie producties van het Ro Theater.

Meest recent was zij betrokken in het proces van The Unpleasant Surprise van Davy Pieters. Dagelijks worden we geconfronteerd met een geweldige stroom aan beelden. Een groot deel van deze beelden zijn beelden van geweld. Gebeurtenissen uit de levens van medemensen, vaak onbekenden. We weten dat wat we zien werkelijk gebeurd is, toch kunnen wij ernaar kijken en ervan wegkijken.
Hoe je te verhouden tot werelden die zich aandienen via een scherm? Wat is het effect daarvan op wie wij zijn? The Unpleasant Surprise zoekt naar die verbintenis in een beeldende en fysieke voorstelling.

In 2016 was zij regieassistent van Marjolijn van Heemstra met de voorstelling Bommenneef. Hoe kom je tot een aanslag? Hoe wordt een mens levensgevaarlijk voor zijn medemens? Wat is er voor nodig om dat geweld te begrijpen?  In Bommenneef zoekt theatermaker Marjolijn van Heemstra het antwoord op deze vragen aan de hand van de geschiedenis van een oom die op Sinterklaasavond 1946 een aanslag pleegde met drie doden als gevolg.

Tenslotte was Mariëlla betrokken als regieassistent bij Code 010 van Sadettin Kirmiziyüz. Code 010 legt de identiteit van Rotterdam bloot en schuwt daarbij de donkere randen van de samenleving niet.