SILO (Maassilo Rotterdam)

EPSON scanner image

Werkzaamheden: artistiek leider en regie.

Eind 2017 heeft Mariëlla het project SILO opgezet. In haar zoektocht naar een geschikte partner voor een project over de Maassilo heeft zij Stichting Dit is Zuid gevonden om het project te produceren.

Het project SILO gaat over de Maassilo, over de geschiedenis, het heden en de toekomst van het gebouw. Het project zoomt daarbij in op de mensen die aan deze tijdperken verbonden zijn: wat hebben ze meegemaakt, wat willen ze, wat zijn hun dromen? Het project zoekt naar verbinding tussen deze tijden, mensen en verlangens. Het project gaat over identiteit en de verschillende vormen die deze kan aannemen. De graansilo aan de Maashaven als vast omhulsel voor een project over de alsmaar veranderende wereld.

SILO is begonnen vanuit een onderzoek: in archieven, in beelden en gesprekken. Vanuit deze research is het eerste deel van SILO ontstaan: SILO exposé. Tijdens SILO exposé kon het publiek kennis maken met het pand, de verhalen en de mensen daarachter. Tijdens een vijf uur durende museale performance tijdens Museumnacht010 kwamen beeld, muziek en verhalen samen. In een speciaal ingerichte ruimte in RAAF werd een ervaring gecreëerd die je liet voelen en zien wat de silo is en leerde je de mensen daarachter kennen. Een sfeer impressie is binnenkort hier te vinden.

Silo exposé werd gemaakt door Mariëlla met:
Nicky Liebregts, Cedric Vermue, Roeland Koppenaal, Rake Klappen, Kelly Jacobs en Teun de Booij.
Met dank aan:
RAAF Rotterdam, Museumnacht010 2018

In juni zal deel 2 van SILO te zien zijn: een theatervoorstelling in de Maassilo.