Rake Klappen

Een vrolijke brutale mee-speel revolutie!

Jaar

2019

Functie

Eindregie

De voorstellingen van Rake Klappen zijn zowel voor jong als oud en hebben altijd de focus op de taal van het lichaam. Inspiratie uit Commedia Dell’arte, slapstick en mime komen samen in voorstellingen waarin humor, poëtische beelden en acrobatische capriolen elkaar afwisselen.

Coup Coup, Bye Bye is een micro-revolutie waar Fidel Castro, Garibaldi en Marx nog een puntje aan kunnen zuigen. Gedurende de voorstelling worden de allerjongsten omgedoopt tot ware revolutionairen die op dappere wijze de strijd aangaan met de dictatoriale dandy: Markies van Rochefort. Tijdens een humoristisch fysiek spektakel voelt Rake Klappen het construct macht aan de tand en wordt de kijker uitgedaagd om het gezag te bevragen en waar nodig van de troon te stoten. Met hilarische personages en poëtische beelden schept Rake Klappen een realiteit waarin alles mogelijk is; met bloedstollende deelname mag het jongste publiek deze wereld binnentreden en haar lot bepalen.

Klik hier voor de recensie van Theaterkrant.

Coup Coup, Bye, Bye is gemaakt door:
Concept & Spel: Daan Bosch, Mitch de Mooij, Dico Verschure, Mick Vonk | Eindregie: Mariëlla van Apeldoorn | Vormgeving: Naald & Hamer – Christel van Schoonhoven & Rianne Jasper | Polytechno – Kinderhijser: Sjoerd van de Velde en Ton Soepenberg | Marketing: Roos Rietveld | Foto: Sjoerd Derine