The Dolphin Experience

Een poëtische montagevoorstelling over hoe een kind en een jongvolwassene zich verhouden tot een wereld die langzaam maar zeker kapot gaat.

Jaar

2017

Functie

Concept & regie

The Dolphin Experience is een voorstelling waarin een jonge vrouw en een 11 jarig meisje zoeken naar hoe zij zich verhouden tot de klimaat problematiek. Hoe gaan we om met een wereld die kapot gaat, met fouten die te groot zijn om te overzien, met problemen die niet de onze lijken? Wat moet je met een probleem waarvan je de consequenties niet ervaart?

Tijdens het Café Theater Festival 2017 speelde The Dolphin Experience een weekend lang in café Rabarber in Utrecht. The Dolphin Experience is een energieke, vervreemdende en transparante voorstelling over wat nodig is om over te gaan tot actie. Een ervaring vol kinderlijke pogingen en volwassen complexiteit. Waarin een naïef meisje en een gedesillusioneerde jonge vrouw met goocheltrucs, powerpoints en cheerleaders-acts gaan proberen om het onmogelijke te bereiken: The Dolphin Experience.

The Dolphin Experience speelde naast de voorstellingen op het Café Theater Festival tijdens het TREK festival en Graceland festival. Klik hier voor de recensie van Theaterkrant.

The Dolphin Experience is gemaakt door:
Concept en regie: Mariëlla van Apeldoorn | Spel: Liza Kollau, Babette Vink/Jaidy van der Meijden | Tekst: Wessel de Vries | Muziek: Dennis Bordeaux | PR beeld: Doron Tempert | Met dank aan: De Veenfabriek, Café Theater Festival