Nieuw Utrechts Toneel

Onderzoekende voorstellingen over de actualiteit op Oerol en in theaters.

Jaar

2016 – heden

Functie

Regie-assistent, regie

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) heeft haar thuisbasis in Leidsche Rijn en maakt voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. De voorstellingen spelen in de buitenlucht, op bijzondere locaties en in theaters.

In 2016 maakte de Orde van de Dag de Ouds&Nieuwsshow 2016. De Orde van de Dag was een onderdeel van het NUT, bestaande uit een vaste kern van regisseur, schrijvers en muzikanten die voorstellingen maakte gebaseerd op de actualiteit.
In de zomer van 2017 stond de Orde van de Dag op Oerol, Terschelling met de voorstelling de Idealisten. Hier deden zij twee weken onderzoek naar idealisten en namen het publiek hier elke avond in mee, met behulp van verschillende inhoudelijk betrokken gasten.

In 2017 speelde de voorstelling Ouds&Nieuwsshow 2017. Deze werd gemaakt in samenwerking met het Zuidelijk Toneel en speelde op verschillende plekken in Nederland.
In 2018 maakte het NUT de voorstelling De Chaos van 2018. Greg Nottrot ging in De Chaos van 2018 op zoek naar de waarheid. Hij speurde tussen stapels alternatieve feiten, een overload aan nieuwsbeelden en een wirwar aan werkelijkheden naar de essentie van 2018.
In 2019 maakte en speelde de voorstelling de Futuristen op Oerol. De Futuristen was een zinderende, muzikale, theatrale denkexercitie die elke dag anders was. Samen met verschillende gasten onderzochten schrijvers, muzikanten en theatermakers hoe de wereld van morgen eruit gaat zien.